Geschrieben von Pea am 13.05.2005, 7:55 Uhr |
Pomoc s D urady!!!!
Zdravim...a zaroven bych se chtela zeptat...jestli by mi nekdo neporadil...Strucne a jasne-jsem Ceska, pritel Nemec, cekame miminko ktere se narodi v Cechach-pote odjizdime do Nemecka kde budeme nadale zit.Svatba bude az po narozeni mimca...Jak je to s urady v Nemecku? s prihlasenim mimca atd???? Za kazdou radu k tomuto tematu budu moc vdecna!!!!! Mate nekdo podobne nebo stejne zkusenosti?! Predem dekuji P.
Re: Pomoc s D urady!!!!
Antwort von Ari81 am 16.05.2005, 15:05 Uhr
Ahoj,
taketo nieco hrozilo aj nam (chceli sme najprv babo a az potom svadbu), ale väcsina ludi nam poradila, ze sa mame radsej zobrat este pred tym, pretoze s tymi uradmi to naozaj nie je lahke... Co som pocula, tvoj priatel si bude musiet to male asi adoptovat, za co sa tiez nieco plati (neviem, ale presne). Inak ti neviem poradit, pretoze my sa berieme este pred svadbou. Ale aj mna by zaujimalo, ako to je v tvojom pripade. Nepomohla som sice velmi, ale drzim palce, urcite to nebude take hrozne ;-).
Daniela
Antwort von Pea am 18.05.2005, 9:24 Uhr
Děkuju....i tak
S tím adoptováním ...je to jinak.On (snoubenec) bude muset jen podepsat uznání otcovství ověřené na matrice za přítomnosti překladatela(ten se platí)...
No všechno to přišlo tak nějak na honem...mimčo předběhlo svatbu...a teď se to řeší se skluzem.Hrůůůůza.... Jinak jsem se ještě chtěla zeptat...jak je to se svatbou v německu??? Chtěli jsme se brat v čechách ale bude jednodušší vzít se v německu...doufám...Člověk si vždycky něco naplánuje ale v životě to někdy chodí jinak....někdy se věci prostě zamotají....Ale hlavně abychom byli zdraví... LG Petra+červík
Antwort von Ari81 am 18.05.2005, 13:13 Uhr
Ahoj Petra,
my sa berieme tu v Nemecku na urade, buduci rok by sme chceli na Slovenksu v kostole, ale neviem, ako to este vybavim, kedze sme tu... Co sa tyka tej svadby v Nemecku: Chdte na Standesamt a tam vam povedia, co vsetko potrebujes... Ale asi to bude to iste co ja- potvrdenie o sposobilosti uzavriet manzelstvo, rodny list a potvrdenie a trvalom pobyte... To vsetko prelozene a potvrdene notarom. Ale prelozit si to musite dat tu v Nemecku, nie v Cechach. Nas vysli tie 2 preklady (potvrdenie o tvalom pobyte som mala tu z Nemecka, kedze som tu aj prihlasena pobytom) vyse 90 Eur... Na Slovensku mi to vybavoval vsetko otec, kedze ja som nemala cas tam cestovat. Neviem, ci mas aj ty niekoho, kto ti v Cechach vsetky tie urady obeha alebo to urobis osobne.
Antwort von Pea am 21.05.2005, 7:17 Uhr
Děkuju za rady! no bude to ještě běhání...uff U mě se taky rodiče snaží pomoct... P.
Antwort von Ari81 am 21.05.2005, 21:50 Uhr
Kedy sa chcete brat?
A kedy ma prist to male na svet?
Antwort von Pea am 25.05.2005, 8:12 Uhr
...nooo až tak nějak budu pasovat do svatebních šatů..(hihi) Ne, teď vážne. Chtěla jsem vždy nejdřív se vdát a pak mimčo...Měli jsme to už i naplánované....zamluvené šaty apod. ale mimčo se prosadilo samo dřív!! a s břichem jsem se vdávat nechtěla a uspěchat jsme to "jen" kvůli tomu že jsem těhotná nechtěli. Tak teď už je to jedno...myslím jako že teď už na tom nesejde ..měsíc sem,měsíc tam...uvidím jak na tom budu po porodu...jak se nám bude dařit, ale asi to budem muset co nejdřív..už k ulehčení situace ohledně papírů a tak. Mimčo-kluk se narodí 5.8.- teda to mám termín porodu...Všichni mě ale straší, že to možná bude dřív...protože je živý až hanba :) ....to jsou kopance někdy...ufff Teď ještě ty vedra do toho co právě v čechách nastaly.......(jsem totiž v čechách...ehm jestli jsem to už nepsala...., nějak se mi to vytratilo z paměti...tak sorry jestli se opakuju :) )
Antwort von Pea am 25.05.2005, 8:14 Uhr
PS: už bychom měly dát jinou hlavičku...záhlaví...nebo jak se tomu nadává :)))
@mami 01
Französisch-Deutsch im Rhein-Main-Gebiet
Arabische mädchennamen dringend gesucht
Deutsch /Spanische Krabbelgruppe in Nürnberg
Welcome - Engl.speaking playgroup in Ludwigshafen area
Mich würde mal interessieren, wie eure Familie und Freunde reagiert haben
Deutsch/englische Krabbelgruppe in Würzburg?
Italienisch, deutsch und englisch